Tant Carin

Stickning, virkning, broderi och annat från mitt liv som tant

Bebisstickning

Lämna en kommentar

Att sticka bebisgrejer kan vara det roligaste som finns! Det går snabbt, det blir sött som florsocker, och det blir ofta väldigt uppskattat av de nyblivna föräldrarna.
Jag har fått tre nya små kusinbarn sedan i början på sommaren, och när jag träffade släkten i julas så fick alla nya föräldrapar varsin liten hemstickad tröja som ”Välkommen till världen, må du aldrig frysa”-present till sin lilla knodd. De togs emot med väldigt glada miner, och en av krabaterna fick sin tröja på sig omgående, vilket alltid känns som ett väldigt bra betyg. Härom dagen fick jag också ett meddelande med bild på den minsta av mottagarna, som ännu inte fötts när jag räckte över presenten. Himmelskt söt i sin lilla tröja är hon, och det värmde mitt hjärta att den uppskattas!
Eftersom jag inte tycker att det är okej att dela bilder på andras barn hur som helst på the internetz så får ni hålla till godo med bilder på tröjorna utan söta bebisar i dem.

IMG_2510     IMG_2412
De här två är efter det übersöta mönstret Javi, som en Ravelry-vän ligger bakom (och där min grön-orange-grå tröja är med som en av exempelbilderna på Ravelry-sidan, vilket alltid känns som en stor ära).  IMG_2576

Den tredje lilla knodden fick en tröja av ett annat mönster, nämligen Little Oak, av alltid lika fantastiska Alana Dakos. Jag upptäckte det här mönstret efter att jag blivit kär i den vuxna varianten, Gnarled Oak Cardigan, från den underbara mönstersamlingen Coastal Knits. Jag har planer på att sticka den varianten till mig själv vid något tillfälle, men i brist på rätt garn för det fick det alltså bli en bebisvariant i stället.

Alla tre tröjorna är stickade i Drops Baby Merino, som känns passande till bebisplagg eftersom det är så mjukt och härligt.

Annonser

Författare: camaliv

En poptant till argbigga som knarkar stickning, TV-serier samt choklad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s