Tant Carin

Stickning, virkning, broderi och annat från mitt liv som tant

Carins efterbloggning #1

1 kommentar

Så, vad har jag haft för mig sedan mitt femtioelfte omedvetna blogguppehåll?

Ja, jag har jobbat på med det dödligt tråkiga jobbet jag tog i vintras, när jag var arbetslös och samtidigt genomgick någon sorts livskris som innebar att jag plötsligt var osäker på om jag verkligen ville jobba med det som jag haft som dröm sedan jag var typ 17 och lagt 3 års universitetsstudier på att lära mig. Och ja, den krisen inträffade ungefär samtidigt som jag var färdig med den utbildningen, dumt nog.

Anyhoo. Förutom den lilla nackdelen att mitt nuvarande jobb är dödande tråkigt, samt har en timlön som är den lägsta jag haft sedan jag tog halvtaskiga extrajobb under mina första studentår i Västerås, så har det några fördelar. En är att vi får gratis massage på jobbet. En annan är att jag då och då har en del dötid på jobbet. Så vad göra då? Ta fram sitt garn och sina stickor och få några varv gjorda, förstås! Så jag har fått ganska mycket stickat under tiden som det varit tyst från mig här. Så det finns en del att visa, med andra ord. Jag tänkte börja här.

En av mina favoritsjalar hittills är den fina men enkla Citron. Jag påbörjade den här sjalen under julhelgen förra året, men hade ett uppehåll på några månader, eftersom jag behövde stickorna till mina Curtains Of Doom där några månader.

Så när de äntligen var klara så fick stickorna hoppa tillbaka till den här härliga sjalen, och den blev till slut färdig i slutet av april. Lisa var sådär imponerad, även om jag själv är fortsatt förälskad i slutresultatet. Ett nystan av Ullcentrums 1-trådiga ullgarn räckte lagom till den här sjalen, som är en repetition större än originalmönstret.

IMG_1082

När jag var och hälsade på min älskade Sis i Tällberg i påskas, så smet jag förstås in på en lokal garnbutik.  Där hittade jag det här härliga garnet, som även det kommer från Ullcentrum. Det här är deras 2-trådiga ullgarn, i färgen Blåjeans, och två nystan av det räckte ganska lagom till medium-storleken på sjalen And So Are You, från en av mina favoritdesigner, Rose Beck. Den här blev klar i början av maj. Med andra ord precis när det började bli alldeles för varmt för att ha på sig tjocka ullsjalar. Jag var dock envis och snurrade in mig i den några gånger innan jag till slut fick ge med mig och lägga undan den för säsongen. Jag har precis tagit fram den från dess sommarförvaring, och ser fram emot kyligare väder, så jag kan ta på mig den på riktigt igen.

And So Are You

Annonser

Författare: camaliv

En poptant till argbigga som knarkar stickning, TV-serier samt choklad.

One thought on “Carins efterbloggning #1

  1. Pingback: Carins efterbloggning #2 | Tant Carin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s