Tant Carin

Stickning, virkning, broderi och annat från mitt liv som tant

Carins sticksug och nördtips

Lämna en kommentar

Jag börjar närma mig slutet på mitt evighetsprojekt nu, och har därmed börjat sukta efter nya projekt att sätta tänderna i. Sedan några veckor är jag alldeles kär i en sjal som heter Celestarium (Ravelry-länk), och jag är nu riktigt sugen på att sticka den! Jag har letat garn hela dagen (är hemma och är förkyld, men tillräckligt frisk för att fönstershoppningssurfa), och har till slut hittat ett som jag tycker om och har råd med. Passande nog heter färgen Starry night, och i en mailkonversation med kvinnan som färgat garnet har det visat sig att hon själv har planer på att använda den här färgen till en likadan sjal.
Garnet blir ganska dyrt till den här stora sjalen (det går åt ganska exakt 1000 meter enligt mönstret, vilket skulle innebära fyra härvor), men jag har inte köpt något roligt till mig själv på väldigt länge nu, så jag känner att jag kan få unna mig det. Så jag har nu på riktigt börjat smida planer om att göra den som ett stort projekt under maj-juli.

Anledningen till att jag planerar att göra den just då har att göra med en mycket nördig aktivitet som jag ägnar mig åt, nämligen Harry Potter Knitting and Crochet House Cup. Eller HPKCHC, som den oftare kallas. Det är en underbar grupp på Ravelry, där virkande/stickande Harry Potter-fans från stora delar av världen träffas för att prata handarbete, diskutera livets små och stora frågor i allmänhet, och (grunden till hela gruppen) samla poäng till sina respektive elevhem. Det pågår nämligen en house cup-tävling där, precis som i HP-böckerna. Varje omgång är tre månader lång, och deltagarna är då indelade i de fyra elevhemmen som finns i böckerna. Själv är jag en stolt Hufflepuff (HUZZAH!!). 
Hur som helst. Förutom vanliga klassaktiviteter som ska lämnas in varje månad så kan deltagare även skriva upp sig på Advanced Studies, som Ordinary Wizarding Levels, OWLs. Det innebär att en gör ett större projekt under hela tremånaders-perioden, och om en blir klar med det i tid (och lämnar in bildbevis på detta) så blir en belönad med 150 poäng till sitt elevhem. Det är ett sådant projekt som Celestarium skulle vara för mig.

Jag gick med i den här underbara gruppen i april förra året, och är nu inne på sluttampen på mitt tredje ”år” där. För ej insatta kan det kan verka som att det bara är ett jättenördigt ställe att hänga på. Och ja, det är ett jättenördigt ställe. Men för mig är det framförallt en extra motivation till att göra projekt färdiga. Jag är annars en sådan person som startar massor med projekt, men när jag kommer till den tråkiga delen så lägger jag undan det och börjar något annat i stället. Men med hjälp av den här gruppen har jag slutfört nästan vartenda projekt jag påbörjade förra året. Några ligger fortfarande som långvariga UFOn (framför allt projekt som The beekeeper’s quilt, som består av massor av smådelar, som jag kan göra en då och då, och så får den bli klar när den blir klar) och en del repade jag upp eftersom jag inte var nöjd med resultatet. Men den stora merparten gjorde jag klart. Och visst, det är klart att huvudanledningen till att de blev färdiga var att de till exempel skulle vara presenter vid något specifikt tillfälle, men jag kan helt villigt erkänna att min tävlingsinriktning fick mig att kämpa ännu lite mer, så att de skulle bli klara i tid för att lämna in dem till en klassuppgift, och därmed ge poäng till mitt elevhem.

Så om du tycker om Harry Potter-serien, och gillar att utmana dig själv i ditt skapande, så kan jag varmt rekommendera att gå med i gruppen och ta del av galenskapen där. Eller om du helt enkelt tycker om att prata med andra garnintresserade människor och inspireras av deras fantastiska projekt, för den delen. Nästa ”år” börjar den 1 maj, och registreringen för den omgången är någon gång i mitten av april. Välkomna! 

Annonser

Författare: camaliv

En poptant till argbigga som knarkar stickning, TV-serier samt choklad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s