Tant Carin

Stickning, virkning, broderi och annat från mitt liv som tant

Carins högst älskade mamma

4 kommentarer

Just nu ligger min fina mamma inne på sjukhuset i Falun och inväntar en operation. Igen.

Förhoppningsvis innebär den här vistelsen i alla fall den allra sista operationen som har med hennes bröstcancer att göra. Den första, som gjordes strax före jul, var ju lyckad och fick bort alla sjuka celler och visade att det tack och lov inte spridit sig. Men den visade också att det fanns förstadier till cancer runt omkring den borttagna knölen. Så för att de inte ska ”blomma ut” vid ett senare tillfälle ska nu alla potentiellt elaka celler bort! För min del får de gärna dra rejält åt helvete allihop och aldrig göra sig påminda igen.

Vi har visserligen haft ”tur” i sammanhanget: mammas cancer upptäcktes väldigt tidigt och var därmed relativt lättbehandlad rent fysiskt, men bara faktumet att sjukdomen finns där och vetskapen om att den kan vara så oerhört lömsk är hemskt att ha med sig. Förhoppningsvis kommer även den oron släppa något när den här operationen är över, även om det fortfarande är en lång väg kvar till en total friskförklaring.

Annonser

Författare: camaliv

En poptant till argbigga som knarkar stickning, TV-serier samt choklad.

4 thoughts on “Carins högst älskade mamma

 1. Pingback: Carins knark #6 | Tant Carin: en väldresserad kulspruta

 2. Jag är glad över att din fina mamma får den behandling hon behöver, men samtidigt förstår jag att oron är där och gnager. Önskar att jag var hos dig så att jag kunde distrahera dig med något roligt och krama dig på riktigt, men för tillfället får jag nöja mig med en webkram. ❤

  • En webbkram är inte fy skam det heller! ❤ Det känns i alla fall lite bättre nu, när själva operationen är färdig. Har tyvärr inte fått prata med henne än bara, eftersom hon inte var tillbaka på avdelningen förrän vid halv åtta på kvällen i går och var alldeles för trött för att prata då. Ska ringa henne senare i dag, när hon har vaknat igen.

   Cancer är en jävla skitsjukdom! Har tidigare tagit både morfar (som jag aldrig fick träffa) och farmor (som togs från oss när jag var 13). Jag beklagar verkligen din och din familjs förlust. ❤ Det är hemskt att se sina nära och kära tyna bort och brytas ner av den här vidrigheten till sjukdom…
   Jag är oerhört tacksam över att mamma och vi har haft sådan "tur" med hennes sjukdom, och jag är glad att mamma aldrig slarvat med sin mammografi, så att de kunde upptäcka det så tidigt som de gjorde. Om läkarna har rätt i det de sagt och tror hittills så ska faran i alla fall vara över nu, eftersom de tagit bort alla sjuka celler. Men oron finns till viss del kvar ändå, eftersom man vet att sjukdomen kan vara så oerhört lömsk. Vi hoppas och ber om att läkarna ska ha rätt, och att det inte bryter ut igen.

 3. Cancer är fan det sämsta som finns! Jag hoppas innerligt och håller tummarna för att operationen går bra och att din mamma spöar skiten ur cancern. Själv har jag fått se två närstående tyna bort i denna sjukdom, jag hoppas att du och din familj slipper vara med om det.

  KRAM PÅ DIG!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s