Tant Carin

Stickning, virkning, broderi och annat från mitt liv som tant

Carins irritationsmoment

5 kommentarer

Det händer ibland att vänner eller bekanta vill para ihop mig med någon kille de känner.
Teoretiskt sett är jag inte emot det. Det kan till och med vara lite sött till viss del. En fin tanke i botten, liksom.

Problemet för mig är bara vilka killar de väljer att försöka para ihop mig med. Killar som de tycker att jag har ”så himla mycket gemensamt med”. Bara det att när jag väl träffar karln i fråga så visar det sig att det enda vi har gemensamt är att vi är tjocka båda två.

Gemensamma intressen är visserligen viktiga för ett funktionellt förhållande, men det känns som att det finns mer hälsosamma (och framför allt viktiga) saker att ha gemensamt än ett intresse för fett och snabba kolhydrater.

Annonser

Författare: camaliv

En poptant till argbigga som knarkar stickning, TV-serier samt choklad.

5 thoughts on “Carins irritationsmoment

 1. Det är bland det bästa med att inte vara singel längre, förutom att jag har en fantastisk kille, att jag slipper att folk försöker para ihop mig med killar jag inte är intresserad av.
  En gammal kompis, som jag nu dumpat, var extrem på det där. Hon gav mitt nummer till karlar som absolut inte var min typ, bl.a. hennes gamla gymnasielärare (jag gillar inte äldre män) och påstod sedan att jag på fyllan sagt att jag tyckte att han var snygg. Så jävla full har jag aldrig varit. Och det var bara ett exempel. Var även med om en kille som sade till mig att han inte var intresserad för att jag var tjock och ful, ja han sa det inte rakt ut, men jag är tillräckligt smart för att läsa mellan raderna. Grejen var bara den att jag knappast var intresserad av honom heller, jag hade aldrig ens sett honom förr! Men min ”kompis” hade såklart sagt till honom att jag var superkåt på honom. Kul att bli förolämpad av nån random snubbe vars åsikt man aldrig bett om!
  Tack och lov har jag aldrig varit med om ”Men hey! Nu slår det ju mig att du är tjock och han är tjock… ÄKTENSKAPSTYCKE!!!” men jag stod bredvid min syster när det hände henne för några år sedan. Karln i fråga hade en mage som hängde ner över låren, förutom att han var dryg och otrevlig. Sen fattade brudarna inte alls varför både jag och syrran blev skitförbannade och fräste åt dem att de inte alls skulle passa bra ihop! Hur fan tänker folk?

  • Det är verkligen fruktansvärt frustrerande när folk försöker para ihop en med folk man inte alls har intresse av. Det händer tack och lov inte lika ofta nu för tiden, men det var en period när det hände relativt ofta. Lika irriterande varje gång. Jag förstår att du gjorde slut med den kompisen som höll på så där…
   Nej, jag förstår liksom inte hur folk tänker när de envisas med att två tjocka personer absolut skulle gilla varandra. För mig känns det lite som att någon skulle säga ”Men, du är ju blond, och det är ju han också. Ni skulle passa jättefint tillsammans!” Eller kanske snarare att båda två brukar färga håret i samma färg. Inte direkt de bästa grunderna för ett förhållande, om du frågar mig.
   Saker som personlighet, intressen, livsmål och liknande försvinner INTE automatiskt när ens BMI överstiger 25.

   • Själv hade jag inte vågat para ihop någon av mina kompisar med nån kille jag känner. Det blir ju skitjobbigt för både mig och kompisarna om de inte alls trivs tillsammans.
    Sen förstår jag mig inte på människor som anser att andras singelskap är ett problem som måste lösas. Ok om man går runt till sina vänner och säger ”Para ihop mig med trevliga människor ni tror jag skulle passa med”, men om man själv inte initierat nåt sådant? Är det för att de själva känner sig illa till mods att umgås med en singel när de själva är ett par?
    Jag hade själv inga problem med att vara singel, det var inget problem som till varje pris var tvunget att lösas. Men när jag väl träffade en kille så var det nått jag lyckades med alldeles på egen hand.

  • Verkligen. Är glad att det inte händer särskilt ofta nu längre. Jag har väl slutat umgås med de flesta som kom på sådana befängda idéer.
   Det var liksom en sådan förolämpning att bli ihopparad med random killar (varav vissa var rätt korkade, vilket knappast är någon turn on för mig) bara för att vi råkar ha jämförbara kroppshyddor. (Kroppshydda är för övrigt ett av mina favorit-hatord. 😛 )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s