Tant Carin

Stickning, virkning, broderi och annat från mitt liv som tant

Sommarjobbs-Fantomen är mitt namn

5 kommentarer

Första sommaren hemifrån, när jag bodde i Västerås och muppade runt med Får-gänget på MDH, trodde jag att jag skulle stå utan jobb. En månad innan vårterminen var slut hade jag inget sommarjobb, och läget såg väldigt mörkt ut. När skolan sedan väl var slut stod jag plötsligt med tre olika jobb, som var så perfekt lagda att de avlöste varandra. Två av jobben fick jag via min mamma och min moster. Tack och lov för släktingar som vet att man är fattig, desperat och tar vad man än kan få. Det blev bara några få dagars semester den sommaren, men jag var i stället snuskigt rik framåt hösten.

Andra sommaren hemifrån var den sommaren jag åkte till USA. Men innan det behövde jag pengar. Jag trodde länge att jag skulle behöva låna multum från mina föräldrar, men tack vare Billie löste det sig. Hon fixade jobb till mig, som kundbokare. Det är det tråkigaste jobb jag någonsin haft, men det var kul att jobba med Billie, och jag tjänade pengar så att jag kunde betala mina sista räkningar innan jag lämnade landet.

Förra sommaren var jag ute i bättre tid. Jag fixade mitt sommarjobb redan i april, och började även hoppa in som vikarie redan då. Tack vare trevliga kollegor, en superhärlig brukare och ett schema med mycket OB var det förmodligen mitt bästa sommarjobb hittills.

Därför var jag mer än nöjd med att jobba där även nu i sommar. Tills i dag.

I dag fick jag nämligen ett samtal från nyhetschefen på P4 Västernorrland. Min kurskamrat Bonnie sommarjobbar där, och när de igår sa till henne att de fått ett avhopp tipsade hon dem om mig. Bonnie är överlag en fantastisk människa, men det här gjorde henne alldeles underbar, och till min stora idol.

Så, efter att ha skickat in ett arbetsprov (bestående av ett radioinslag om tigerräkor som jag gjorde på en redaktionsövning i vintras,  it absolutely rocks, by the way) ringde nyhetschefen upp igen och välkomnade mig till sommarvikarie-gänget!

Så planerna för sommaren har därmed ändrats drastiskt. Jag åker hem till Ludvika i två veckor, och sedan kommer jag tillbaka hit och jobbar på P4 i fem veckor! Jag är så glad så jag går omkring och spontant tjuter till här medan jag packar och röjer i lägenheten! Det här är verkligen drömjobbet den här sommaren!

Annonser

Författare: camaliv

En poptant till argbigga som knarkar stickning, TV-serier samt choklad.

5 thoughts on “Sommarjobbs-Fantomen är mitt namn

  1. wooo rock´n´roll!! Grattis vännen det kommer bergis bli grymt 😉

  2. Å vad kul! Det är ju grymt ju! Grattis 🙂

  3. Grattis till P4 jobbet! 😀

    haha, omg kundbokar jobbet var ännu tråkigare än det jag har nu ;P men vi lyckades ju ha skoj ändå 😀

  4. Pingback: Semester « Bara Carin – I brist på bättre

  5. Pingback: Östersund « Bara Carin – I brist på bättre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s