Tant Carin

Stickning, virkning, broderi och annat från mitt liv som tant

Nya Glasögon Episode 4 – The Point of No Return

2 kommentarer

Tack så mycket för era tips och råd om vilka bågar jag borde köpa! Det har varit kul att se vad andra tycker, även om jag i slutändan förlitar mig allra mest på vad som känns rätt för mig. Alltid skönt att få lite feedback, så man vet om man är helt fel ute.

Jag har nu bestämt mig för vilka bågar jag vill ha, och jag skickade in de sista provbågarna samt min beställning till Favoptic under onsdagen. Vilka bågar det blev får ni se om några veckor, när jag får hem mina nya glasögon på riktigt.

De senaste veckorna har jag, förutom att prova ut nya glasögon, dessutom provat ut nya linser. Dels behövde jag nya styrkor, eftersom det var fyra år sedan jag provade ut det receptet jag har använt nu. Dessutom ville jag prova en ny sort, eftersom jag har haft stora problem med att mina ögon känns alldeles för torra. Vid några tillfällen har jag blivit så torr i ögonen att linserna hållit på att ramla ur. Så nu skulle jag testa linser som ”andas” bättre, så att jag förhoppningsvis skulle slippa det problemet.

Den första nya sorten jag fick prova kändes inte som någon vidare förbättring. Jag blev fortfarande väldigt torr, och de vred till sig så att jag inte såg något alls. Så det var bara att gå till en ännu bättre (och dyrare) sort. Och nu märkte jag äntligen någon skillnad. Jag kunde för första gången på väldigt länge gå en hel dag med linserna utan att behöva droppa i fuktgivande vätska en gång i timmen. Dyra är de (300 kronor i månaden med studentrabatt), men det får det vara värt.

Det har varit riktigt trevligt att prova ut de här linserna faktiskt. Jag har nämligen fått en optiker som är extremt söt. Kanske inte direkt utseendemässigt söt, men han är så tafatt, blyg och oförarglig på något vis. Pratar lite för fort, kommer av sig, börjar om, stakar sig. Allt på ett väldigt charmigt sätt. Han är som en liten valp eller en fågelunge som man vill ta med hem och ta hand om tills han är stor nog att klara sig själv. Sen hjälper det knappast att jag är väldigt svag för killar med glasögon.

Jag får väl se till att få något problem med mina linser, så att jag har en anledning att komma in och bli undersökt snart igen.

Annonser

Författare: camaliv

En poptant till argbigga som knarkar stickning, TV-serier samt choklad.

2 thoughts on “Nya Glasögon Episode 4 – The Point of No Return

  1. hahahhaha! i like that last part 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s