Tant Carin

Stickning, virkning, broderi och annat från mitt liv som tant

Jubileumskonsert med Gungner

2 kommentarer

Efter veckor, månader av repande var det äntligen dags för Studentkören Gungners avslutande jubileumskonsert på Kårhuset i lördags. Massor av gamla körmedlemmar hade kommit tillbaka till stan för att lyssna på konserten och gå på sittningen på kvällen, och det var mycket som skulle hinnas med under dagen.

Och dagen började tyvärr ganska risigt för min del. Efter att (tack och lov) ha sovit någorlunda normalt tog jag mig iväg mot Kårhuset runt 11, för att förbereda för fikat till konserten. Något som borde ha varit relativt enkelt, om det inte var för att jag dels var rätt slut i kroppen efter en slitig vecka, dels verkade vara på gång att bli riktigt förkyld igen, och dels hade fruktansvärt ont i fötterna efter att ha gått och stått alldeles för mycket under de föregående dagarna. Morgonrutinerna tog helt enkelt lite längre tid än vanligt.

När jag väl till slut lyckats släpa mig iväg till bussen (med mig själv, en stor väska med ombyten och en liten Lisa i släptåg) så insåg jag att jag glömt min fusklapp för talet jag skulle hålla på kvällens sittning, och fick således glatt springa tillbaka upp till lägenheten och hämta eländet. Därav trodde jag att jag skulle missa bussen när den gick från Sallyhillsvägen och småsprang därför (med ovan nämnda packning och hund) ner till ICA för att förhoppningsvis hinna med den när den gick därifrån. Fötterna kändes nu som att de skulle börja blöda vilken sekund som helst.
Tråkigt nog för mig så var bussjäveln rejält försenad, och jag hade alltså med lätthet kunnat promenera ner till ICA i lugn takt och ändå hinna med den. Men det kunde jag ju inte veta innan.

När sagda bussjävel till slut behagat dyka upp och ta mig bort till Förrådet var det bara drygt 15 minuter kvar tills jag skulle befinna mig på Kårhuset för att förbereda pausfikat. Avlämpning av hund, snabbt ”god morgon” till Skånemiffot, och sedan vidare in mot stan. Eftersom jag är The Queen of Procrastination hade jag skjutit upp att köpa fikat jag skulle ha med mig, och behövde således ta en tur förbi Hemköp innan jag gick till Kårhuset. Det gick lyckligtvis snabbt, men knappast smärtfritt. När jag väl var framme på Kårhuset med mina kakor och min packning hade mina fötter flera gånger gått igenom stadierna ”Extrem smärta”, ”Bortdomning” och ”Snälla skjut mig”. Dessutom var jag nästan en halvtimme försenad, och eftersom jag uppenbarligen lyckats supa bort alla telefonnummer till övriga fikaansvariga, så hade jag inte ens kunnat meddela dem att jag var på väg. Med andra ord kände jag mig som en idiot. En idiot med blödande stumpar som fötter.

Dagen blev lyckligtvis bättre efter det. Fikat gick bra, konserten blev superfin (särskilt tack vare det underbara publikstödet vi fick från alla gamla Gungnerister), och röjningen efteråt gick ganska snabbt. Sittningen var den bästa ever, med massa fin sång, och gulliga tal. Mitt eget tal gick hyfsat. Kände mig inte jättenöjd med det, men inte missnöjd heller. Acceptabelt.

Efter god mat, trevliga samtal och massor av sång ramlade jag så till slut ut ur Kårhuset strax före midnatt. Som vanligt precis när alla andra börjat komma igång ordentligt. Man ska sluta medan det fortfarande är roligt.
Då hade jag varit på Kårhuset i nästan tolv timmar, utan att ens sticka ut näsan utanför huset en enda gång. Det är helt klart rekord för mig, som vanligtvis skyr huset som pesten (förutom för körövningarna en gång i veckan), och jag kände att det var dags att avsluta dagen.

Fötterna kändes inte riktigt lika ömma som tidigare. Kanske hade de vant sig vid det laget, kanske var de lite dåsiga efter vinet. Trots den långa dagen var jag hur som helst förvånansvärt pigg och glad, och orkade till och med vara lite social med Skånemiffot innan jag och Lisa tog nattbussen hem till Nacksta.

Annonser

Författare: camaliv

En poptant till argbigga som knarkar stickning, TV-serier samt choklad.

2 thoughts on “Jubileumskonsert med Gungner

  1. all is well that ends well 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s